Rosengård gick på knock - vann derbyt mot Kristianstad

Damallsvenskan

Tre mål på fyra minuter.
Sedan hade Rosengård säkrat tre poäng borta mot Kristianstad.

Rosengård följde upp segern i premiären med ytterligare än när laget åkte till Skåne-rivalen Kristianstad.

Det var 0-0 och jämnt fram till den 39:e minuten när Rosengård vann bollen högt upp på offensiv planhalva, och danskan Olivia Holdt sulade fram japanskan Momoko Tanikawa som ensam med målvakten hittade nätet till 1-0.

Tvåan kom bara en minut därefter, och den här gången gjorde Olivia Holdt det själv när hemmalagets målvakt kom ut fel på ett inlägg och Holdt lämnades fri att nicka bollen i nät.

Trean dröjde inte länge den heller när Ria Oling vandrade från höger till vänster och avlossade med ett skott mot bortre stolpen.

Tre mål på fyra minuter blev ett för högt berg att bestiga för Kristianstad, som fick in ett tröstmål efter paus, men inte mer än så.

Matchen slutade 3-1 till Rosengård, som nu leder damallsvenskan på sex poäng efter de två första omgångarna.

Parallellt spelade Trelleborg och Piteå 0-0.

Publicerad 2024-04-21 kl 17:09