Rosengård körde över Växjö - går upp på tredjeplats

Damallsvenskan

Rosengård körde över Växjö i damallsvenskan under onsdagskvällen.
Den regerande mästaren vann med 3-0 och klättrade upp på tredjeplats.

Rosengård dominerade matchinledningen, men Amanda Johnsson Haahr höll än dock på att chocka den regerande mästaren. Efter kvarten spelad lämnades Johnsson Haahr med yta precis utanför Rosengårds straffområde. Hon fick iväg ett avslut, men skottet smet precis utanför landslagsmålvakten Zecira Musovics stolpe.

Men på tilläggstid i den första halvleken fick Rosengård utdelning för sin dominans. Caroline Seger fick iväg en lurig passning in bakom Växjö-försvaret som Mimmi Larsson högg på. Larsson hann först i duellen med Växjö-målvakten Katie Fraine och blev nedriven - varpå domaren dömde straff till Rosengård. Anna Anvegård klev fram till straffpunkten och satte 1-0 till bortalaget via ribban och ryggen på Fraine.

Rosengård fortsatte att dominera den andra halvleken. Med kvarten kvar ökade bortalaget på sin ledning när Mimmi Larsson löpte sig fri från Växjö-försvaret och satte 2-0 med ett distinkt avslut. Bara två minuter senare spikade inbytte Sanne Troelsgaard slutresultatet efter oreda i Växjös straffområde. Troelsgaard tog emot bollen och vände bort en försvarare innan hon kyligt rullade in 3-0 till Rosengård.

Segern innebär att Rosengård klättrar upp på tredjeplats i damallsvenskan, en poäng bakom både Göteborg och Linköping. Växjö, å andra sidan, fortsätter att vara tabelljumbo med bara en poäng inspelad på de inledande fyra matcherna.

Växjö: Fraine - Henriksen, Thomsen, Nordin, Karlsson - Nilsson, Jonasson, Alanen, Öling - Andersen, Johnsson Haahr.

Rosengård: Musovic - Björn, Levenstad, Viggosdottir - Rytting Kaneryd, Cankovic, Seger, Bennison, Veje - Anvegård, Larsson.