Rosengård rycker i topp - starkast mot LFC i seriefinalen

Damallsvenskan

Rosengård har gjort ett ryck i damallsvenskan.
Detta efter en seger mot Linköping i seriefinalen.
- Som forward vill man göra mål, så jag är glad att jag kan hjälpa laget med mål, säger tvåmålsskytten Loreta Kullashi till Viaplay.

Det vankades toppmöte i damallsvenskan när tabelltvåan Linköping FC tog emot serieledaren FC Rosengård på Linköpings Arena under fredagskvällen. En svängig match, som kom att bjuda på en hel del mål.

Dryga halvtimmen var spelad när det första kom. Efter ett missförstånd i eget straffområde nickade Nellie Karlsson ut bollen till en fristående Loreta Kullashi som sköt in 0-1 till gästerna.

Bara minuter senare tog Nellie Karlsson dock revansch på sig själv. Linköping-backen nådde högst på en hörna och nickade, via en Rosengårdsspelare, in 1-1-målet.

Strax innan halvtidsvilan återtog Rosengård ledningen, och återigen var det Loreta Kullashi som höll sig framme.

- Jätteskönt. Som forward vill man göra mål, så jag är glad att jag kan hjälpa laget med mål. Vårt spel är okej, men det kan bli bättre. Vi är lite slarviga här och där, sa Kullashi till Viaplay i paus, och fick svara på frågan hur hon trivs i straffområdet.

- Just nu? Jävligt bra.

I 70:e minuten utökade Gudrun Arnardottir Rosengårds ledning till 1-3 efter att ha nickat in en hörna, men Therese Simonsson reducerade bara ett par minuter senare. När Olivia Schough gjorde Rosengårds fjärde mål för dagen med tio minuter kvar såg hon ut att ha fastställt slutresultatet, men LFC hämtade kraft en sista gång.

90 minuter stod på matchklockan när Amalie Vangsgaard var sist på bollen fram till 3-4. LFC-forwarden hade sedan ett bra läge att kvittera på tilläggstid, men hemmalaget kom inte närmare än så.

Rosengård besegrade Linköping i seriefinalen och utökar nu sin ledning i damallsvenskan till fem poäng ner till närmast jagande, som är LFC i skrivande stund.

Linköping: Andersson - Takarada, Fischer, Karlsson - Lennartsson, Athinen, Ellingsen, Selerud - Momiki, Vangsgaard, Simonsson.

Rosengård: Micah - Öling, Berglund, Arnardottir, Veje - Persson, Seger, Cankovic - Bredgaard, Kullashi, Schough.