TV: Rosengård tappade allt i sista omgången – Kopparberg/Göteborg tog Champions League-platsen

Damallsvenskan

Rosengård hade allt i egna händer i sista omgången.
Då förlorade man med 4-2 mot Kopparbergs/Göteborg och missade både guldet och Champions League-spel nästa år.

I spelaren visas Kopparbergs/Göteborgs 3-2-mål. Kommentatorer: David Fjäll och Frida Östberg, SVT.

Rosengård kunde säkra SM-guldet med en seger i sista omgången mot Kopparbergs/Göteborg, som även de kunde vinna guldet vid vinst och poängtapp av Piteå.

Men Rosengård fick en tuff inledning när Elin Rubensson fick drömträff efter bara tre minuter. Rubensson fick ett inspel från vänster och tryckte distinkt in bollen i krysset.

Rubensson var inte färdig där, utan skulle sätt 2-0 en halvtimme senare. Men bollen vid fötterna vid kanten av straffområdet slog Rubensson ett inlägg som lyfte över Zecira Musovic och gick in i bortre burgaveln.

Med guldet halvvägs till Piteå rivstartade Rosengård den andra halvleken. Efter fyra minuter nickade Caroline Seger in en hörna och gav Rosengård hopp igen.

Bara två minuter efter slet Fiona Brown sig loss på vänsterkanten och serverade Lisa-Marie Utland som stötte in kvitteringen från ett par meter.

Rosengård fortsatte med forceringen och kunde gjort 3-2 när Brown räddade en längre boll från att gå över kortlinjen. Från sin position hittade hon Anja Mittag som halvträffade skottet till en perfekt passning för Utland. Men Utland fick för mycket luft under bollen och sköt i ribban.

Rosengård fortsatte ligga på och pressa för ett guldmål, men kom aldrig närmre än Utlands ribbträff. Istället gjorde Rebecka Blomqvist 3-2 till Kopparbergs/Göteborg när hon i friläge lyfte en yttersida i mål. Dessutom gjorde Julia Zigiott Olme också 4-2 i den sista övertidsminuten.

Resultatet gav Piteå guldet och Kopparbergs/Göteborg Champions League-platsen framför Rosengård.

Kopparbergs/Göteborg: Geurts - Koivisto, Leach, Kollmats, Pennsäter - Rubensson, Zigiotti Olme, Roddar, Schough - Blomqvist, Hammarlund.

Rosengård: Musovic - Björn, Sörensen, Viggosdottir, Wieder - Troelsgaard, Seger, Folkesson, Brown - Utland, Mittag.