Rosengård upp i topp - trots sent poängtapp

Damallsvenskan

Rosengård tappade segern - men gick ändå upp i topp.
Kristianstad lyckades få med sig en poäng efter en kvittering i slutminuterna.

På fredagskvällen tog FC Rosengård emot Kristianstads DFF i damallsvenskans åttonde omgång. Första halvleken var jämn, men framför hemmapubliken tog Rosengård ledningen.

Knappt tio minuter innan halvtidsvilan fick Sofia Brunn Bredgaard bollen utanför straffområdet och placerade läckert in 1-0 vid bortre stolpen.

- Den (träffen) var helt okej. Skönt att den satt. Jag tycker att det känns bra (för mig personligen). Jag känner mig trygg på planen och då är jag som bäst, sa Bredgaard till Viaplay efter sin tredje fullträff för säsongen.

Rosengård fick en gyllene chans att utöka ledningen kort efter paus då Olivia Schough testade en lobb från långt håll, men skottet tog i ribban.

Hemmalaget såg länge ut att gå mot segern, men i 88:e minuten kvitterade Kristianstad. Efter en tilltrasslad situation i samband med en hörna hamnade bollen framför fötterna på Delaney Baie Pridham som kunde skjuta in kvittering.

Matchen slutade 1-1. Trots poängtappet går Rosengård upp i topp i damallsvenskan på bättre målskillnad än BK Häcken. Glädjande var även att stjärnan Jelena Cankovic gjorde comeback efter en tids skadefrånvaro.

- Inte den bästa matchen att komma tillbaka till eftersom vi inte vann. Men för mig personligen var det viktigt att få spela igen, säger Rosengård-mittfältaren till Viaplay.