Rosengårds brutala kross - 10-0 (!) mot nykomlingen

Damallsvenskan

Rosengård krossade i dag Kalmar i damallsvenskan.
Skånelaget vann med 10-0 efter två hattrick av spelare i laget.

Rosengård hade inför eftermiddagens möte med nykomlingen IFK Kalmar två raka segrar, varav tre raka matcher utan förlust i damallsvenskan. I eftermiddag var laget på jakt efter en ny trepoängare för att hänga på Piteå i toppen av serien. Det slutade i fullständig islossning med en förödmjukande storseger på hemmaplan.

Rosengård tog redan i den sjätte minuten ledningen i matchen genom Anja Mittag som fick fira sitt första mål för eftermiddagen till 1-0. Därefter rann det bara iväg. Rosengård utökade till 2-0 genom självmål i den elfte minuten och tre minuter senare ordnade Sanne Troelsgaard 3-0 och före halvtid Iva Landeka 4-0.

Sedan tog Landeka och Mittag över showen på egen hand. Landeka utökade först till 5-0 innan Troelsgaard gjorde sitt andra mål till 6-0. Därefter blev Landeka hattrickskytt, medan Mittag blev detsamma med två mål till 9-0. På övertid fastställde till slut Fiona Brown slutresultatet till förkrossande 10-0.

Rosengård tog därmed tredje raka trepoängaren i serien och förbättrade lagets målskillnad markant. Däremot är Skånelaget fortsatt tvåa i serien, en poäng bakom Piteå i serieledning. För Kalmar ser det värre ut som fortsatt jumbo på tre poäng i år.