Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rosengårds missräkning - ställer in träningsmatch

Damallsvenskan

Rosengård har många spelare borta på landslagsuppehåll - fler än de hade räknat med.
Nu tvingas man ställa in helgens träningsmatch.
- Det är en liten missräkning från vår sida, säger Therese Sjögran till Fotbollskanalen.

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Rosengårds Olivia Schough är tillbaka i damlandslaget. Men det var den enda Rosengårdspelaren som Peter Gerhardsson valde att ta ut till kommande Nations League play off. Men Schough är långt ifrån den enda landslagsspelaren i Rosengårds trupp. Island, Danmark, Nigeria och Japan kallade alla spelare från den skånska klubben.

- Vi hade inte räknat med alla de. Olivia (Schough) var inte med senast, (Olivia) Holdt har varit skadad i tre månader och (Momoko) Tanikawa är född 2005 så vi trodde inte att hon redan skulle vara uttagen till A-landslaget, säger damlagets sportchef Therese Sjögran till Fotbollskanalen.

Annons

Nu ställer Rosengård in helgens träningsmatch mot Bröndby, på grund av att fler spelare än förväntat är på landslagssamling.

- Totalt rör det sig om tio till tolv spelare, säger hon.

På frågan om klubben inte trodde på sina egna spelare svarar Sjögran:

- Såklart är det inte så. Det är en liten missräkning från vår sida. Det är bara jättekul såklart och handlar ingenting om att vi inte tror på våra spelare.

Vad säger du om att Olivia Schough är tillbaka i landslaget?
- Jag är väldigt förvånad över att hon inte kom med på förra lägret om jag ska vara ärlig. Att hon är med nu igen är jättekul. Hon har gjort det bra i Champions League och varit bärande när vi har haft många skador, säger Therese Sjögran.

I stället för träningsmatchen mot Bröndby kommer Rosengårdspelarna som inte är på landslagssamling spela träningsmatch med klubbens division 1-lag. De möter Åhus på lördag.

Annons
Publicerad 2024-02-21 kl 12:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto