POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAMALLSVENSKAN
1v

Rubensson har nobbat utlandet: ”Det har inte varit rätt tid för mig”

Foto: Bildbyrån

Given på mittfältet i landslaget och nyckelspelare i Kopparbergs/Göteborg.
Utlandserbjudanden har inte saknats för Elin Rubensson, som har valt att stanna i Sverige.
- Än så länge har jag inte känt att det har varit rätt tid för mig, säger hon till GP.

Landslagsmittfältaren Elin Rubensson har varit Kopparbergs/Göteborgs viktigaste spelare de senaste åren och årets säsong kommer att bli den sjätte i klubben för Rubensson. Samtidigt har hon haft chansen att flytta utomlands, men har valt att stanna i Göteborg med sin sambo, som hon även driver ett företag tillsammans med vid sidan av fotbollen.

- Det är väldigt många som har undrat om jag inte ska utomlands. Men för mig är det viktigt att ha en trygghet runt omkring. Att kunna ha någonting annat än bara fotboll. Det är sedan vi köpte huset och startade företaget som jag känner att fotbollen har tagit fart ännu mer. Jag är driven av mig och vill förbereda karriären efter fotbollen, säger hon till GP.

Samtidigt som Rubensson har valt spel i Sverige har flera av hennes landslagskollegor gjort flytten utomlands. Senaste exemplet är Madelen Janogy, som flyttade från Piteå till tyska storklubben Wolfsburg.

- De senaste åren har det verkligen exploderat. Men än så länge har jag inte känt att det har varit rätt tid för mig. Jag vill etablera mig i landslaget på rätt position. Jag har värderat annorlunda än andra hittills och jag trivs väldigt bra med livet nu, säger Rubensson.

2019 blev en säsong som dels innebar en stor framgång med ett VM-brons i Frankrike, men även en höst med skador och sjukdom som satte stopp. Nu har Rubensson målet klart för 2020.

- Att ta ett SM-guld. Vi har varit så nära tidigare och jag tror verkligen vi har förutsättningarna för att slåss om det.

Publicerad 2020-01-07 kl 07:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå