Damallsvenskan

Rosengård behåller serieledningen.
Trots att nollan stod sig i en timme fick laget fira en storseger.
Eskilstuna United föll med 3-0.

Rosengård var serieledare inför den pågående omgången i damallsvenskan. När laget gästade Eskilstuna United hade hemmalaget chansen att gå om.

Första halvlek blev mållös i toppmötet. Först efter en timme spräcktes nollan, och det var då Rosengård som hittade rätt. Caroline Seger spelade fram till Olivia Schough på kanten, som själv gick på avslut men bollen gick rakt på Katlynn Fraine i Eskilstunas mål. Då höll sig Stefanie Sanders framme och smällde in returen.

Det satte fart på målproduktionen och kvarten senare utökades ledningen genom Emma Berglund. När klockan närmade sig 90 minuter kom även 3-0 genom ett självmål, från lagkapten Matilda Plan som nickade in bollen i egen kasse. Det blev slutresultatet i matchen.

- Det är en oturlig nick, jag vill styra ut den till hörna. Jag är besviken på resultatet, jag tycker inte de är värda 3-0. Vi gör en jättebra första halvlek och stänger ner defensiven bra. Men vi blir jäkligt trötta i andra halvlek, säger Plan i Viaplays sändning.

Rosengård behåller därmed serieledningen medan Eskilstuna befinner sig på en fjärdeplats i den tajta tabelltoppen.

Publicerad 2022-05-20 kl 20:07