Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

Sjögran vill att Rosengård blir MFF: "Tror det är oundvikligt"

Foto: SCANPIX

Therese Sjögran, sportchef i Malmö FF.

Therese Sjögran vill att FC Rosengård i framtiden blir Malmö FF.
Det säger sportchefen till Sydsvenskan.
- Ja, jag tror det är oundvikligt, säger hon till tidningen.

Det var i april 2015 som Therese Sjögran, den spelare med flest landskamper på damsidan, presenterades som ny sportchef för FC Rosengård. Efter två säsonger på posten, och ett cupguld och ett SM-guld på meritlistan, blickar hon nu fram emot 2017.

I en intervju med Sydsvenskan ger Sjögran bland annat sin bild av det prekära ekonomiska läget – och hur lagbygget går inför den kommande premiären. Bland annat avslöjar hon att man gjorde ett försök att värva anfallstalangen Stina Blackstenius.

– Inför 2016 kollade vi med sex sju svenska spelare och ingen valde oss. Nu har vi varit i kontakt med Lina Hurtig, Stina Blackstenius och några till och de har valt andra, säger hon till tidningen.

Sjögran säger även i intervjun att hon gärna ser att Rosengård i framtiden återgår till att spela under Malmö FF:s flagg. Enligt Sjögran är det ett måste om staden vill kunna behålla ett topplag i staden.

– Ja, jag tror det är oundvikligt om vi ska hänga med någotsånär. Det är inte så att det blir en jätteförändring om eller när vi går in i MFF, men det ger en trygghet. Jag tror absolut att det blir så, men har ingen aning om hur lång tid det tar. Men jag vill inte att de ska se oss som en belastning, för det är vi inte. Vi är inte som vi var när vi lämnade dem. Vi är mycket mer bärande. De kommer att dra nytta av oss också, säger Sjögran till Sydsvenskan.

Innan en eventuell sammanslagning blir verklighet vill hon att Uefa ska fördela pengarna mer rättvist. I dag får herrsidan en betydligt större del av kakan.

– Jag hoppas vi pallar tills de kommer dit. 2 procent skulle innebära hela min budget. Nu får vi 2 promille. Tyvärr är de stora klubbarna inte lika beroende och inte så intresserade av förändring. De vill väl inte stöta sig med Uefa.

FC Rosengård bildades efter en sammanslagning av Rosengård och LDB FC. LDB Malmö tillhörde Malmö FF men bytte namn i april 2007. Klubbdirektör för LDB var under tiden för sammanslagningen Malmö FF:s nuvarande vd på herrsidan, Niclas Carlnén.

Rosengård slutade i år på en andraplats i damallsvensken och i mars ställs man mot Barcelona i Champions League-spelets kvartsfinal.

Publicerad 2016-12-11 kl 14:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons