TV: Andra raka poängtappet för Rosengård - Göteborg tar över serieledningen

Damallsvenskan

Efter att ha spelat 0-0 mot Umeå förra veckan, blev det ett nytt kryss för Rosengård när man spelade 2-2 i stormötet mot Linköping.
I och med poängtappet gick Göteborg om och övertog serieledningen.

Se höjdpunkterna från Linköping-Rosengård i spelaren ovan.

Rosengård tappade frustrerande poäng mot Umeå IK förra veckan. Trots att man dominerade matchen hemma på Malmö Arena fick man inte hål på Umeå och matchen slutade 0-0.

Under lördagen var man ute efter revansch när man reste till Linköping för att spela stormöte. Inför matchen låg Linköping på fjärdeplats i damallsvenskan medan Rosengård låg på förstaplats.

Efter att Rosengård dominerat det mesta av den första halvleken och skapat flest chanser, var det Linköping som tog ledningen precis innan halvtidsvilan. På en Linköping-hörna nådde Nilla Fischer högst och nickade in 1-0 till hemmalaget.

Bara fem minuter in i den andra halvleken utökade Linköping sin ledning. Uchenna Kanu hittade Alva Selerud i djupled, som avslutade direkt till 2-0 Linköping.

Rosengård dominerade den andra halvleken och skapade flest chanser, likt i den första halvleken, och drygt nio mintuter efter Linköpings 2-0-ledning reducerade man till 2-1. När Rosengårds Mimmi Larsson kom fri gick Linköping-målvakten Cajsa Andersson ut för långt. Visserligen avvärjde hon Larssons chans, men Fiona Brown snappade upp andrabollen och lyfte den från distans in i mål till 2-1.

I den 81:a minuten gick Rosengård och Anna Anvegård inte att stoppa längre från att kvittera. Jelena Cankovic hittade Anvegård i vänstra utkanten av Linköpings straffområde, där Anvegård gjorde som hon gjort så många gånger för; vände inåt och skruvade in bollen i bortre till 2-2.

2-2 blev sedan slutresultatet. I och med att Kopparbergs/Göteborg samtidigt besegrade Umeå med 2-0 borta, gick de om Rosengård. Göteborg är alltså ny etta i damallsvenskan på 41 poäng, med Rosengård tätt bakom på 40. För Linköpings del behåller man fjärdeplatsen, men Kristianstad kan rycka ifrån i kampen om tredjeplatsen då de befinner sig på samma poäng men med en match mindre spelad.

Härnäst möter Rosengård Kristianstad hemma på Malmö Arena i ett Skånederby, medan Linköping möter Eskilstuna borta.