TV: Anvegård slog till igen - hjälte för Växjö med sent mål

Damallsvenskan

Anna Anvegård har kommit igång med målskyttet.
När Växjö tog emot Djurgården på fredagen gjorde anfallaren sitt fjärde sedan VM-uppehållet, ett mål som gav Växjö en sen seger med 2-1.

Anna Anvegård var i fjol tvåa i skytteligan i damallsvenskan med 14 mål. I år har hon haft det svårare att få målskyttet att stämma och anfallaren stod innan VM-uppehållet noterad för endast ett mål.

Men efter detsamma har hon fått det att stämma. Innan kvällens match mot Djurgården hade Växjöspelaren tre mål på fyra matcher och hon ökade på sitt konto på fredagen.

Men det var den finske landslagsspelaren Ria Öhrling som gjorde första målet i matchen, när hon lurade två försvarare och kyligt avslutade för 1-0 till Växjö. Djurgården kvitterade ett par minuter innan halvtid när Ingibjörg Sigurdardottir tryckte in bollen efter ett inlägg från Portia Boakye.

Anvegård klev då fram med mindre än tio minuter kvar av ordinarie matchtid. Anfallskollegan Signe Holt Andersson spelade läckert fram Anvegård som behärskat kunde skjuta in 2-1 för Växjö. Innan matchen var över hade Irma Helin ett skott tätt över för Djurgården, men gästerna kom inte närmre och Växjö vann matchen med 2-1.