TV: Blackstenius målskytt mot gamla klubben - Göteborg vann toppmötet

Damallsvenskan

I våras lämnade Stina Blackstenius Linköping för konkurrenten Kopparbergs/Göteborg i en uppmärksammad övergång.
I kväll sänkte hon sin gamla klubb när KGFC försvarade sin serieledning.
- Det är väl lite känsligt det här med att fira mål, men jag minns inte vad jag gjorde, säger Blackstenius till Göteborgs-Posten.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

I vintras lyckades Kopparbergs/Göteborg med en prestigevärvning då man fick loss Stina Blackstenius från Linköping, en övergång som ledde till en tvist mellan de båda klubbarna. I kväll gjorde Blackstenius sin första match mot sin gamla klubb för KGFC - och gjorde avtryck direkt.

På stopptid i den första halvleken nickade Blackstenius in 1-0 framspelad av Julia Roddar, hennes andra mål i årets damallsvenska.

Dessförinnan i den första halvleken åkte Linköpings Olga Ahtinen på en otäck skada när hon kolliderade med Filippa Curmark i hemmalaget, och fick bäras ut på bår. Ahtinen ersattes av Sofie Bredgaard i Linköping.

Ahtinens skada gjorde att stopptiden i den första halvleken blev lång, och i den sjätte stopptidsminuten kunde Göteborg öka på till 2-0 i matchen genom Pauline Hammarlund, återigen framspelad av Julia Roddar.

2-0 blev också slutresultatet i matchen.

Blackstenius berättar för Göteborgs-Posten att det är skönt för självförtroendet att göra mål, men också att det kändes speciellt att möta sin gamla klubb.

- Det är en klubb som betytt väldigt mycket för mig, och som jag spelat i under många år. Att då stå på andra siden är ju lite märkligt. Nu spelar jag för Göteborg, och vi fick med oss poängen, säger hon till tidningen.

Efter att ha gjort 1-0-målet blev Blackstenius så glad att hon glömde bort att det var hennes gamla lag som hon mötte.

- Jag vet inte hur jag tänkte, jag blev bara glad över att göra mål. Viktigt också att med 1–0 för oss. Det är väl lite känsligt det här med att fira mål, men jag minns inte vad jag gjorde, säger Blackstenius till GP.

Segern gör att Göteborg behåller serieledningen i damallsvenskan, en poäng före Rosengård som i går besegrade Piteå. Linköping ligger kvar på tredje plats.

I nästa omgång möter Göteborg Piteå på bortaplan medan Linköping tar emot Kristianstad.

Kopparbergs/Göteborg: Falk - Berglund, Kullberg, Kuikka - Koivisto, Zigiotti Olme, Curmark, Angeldal, Roddar - Blackstenius, Hammarlund.

Linköping: Haglund - Lennartsson, Hurtig, Fischer - Aronsson, Ahtinen, Johanssin, Landström - Kanu, Orji, Hurtig.