TV: Djurgården fick stryk av Eskilstuna på Tele 2

Damallsvenskan

Djurgården hade för dagen bytt hemmaplan från Stockholm Stadion till Tele 2.
Då förlorade man stort mot Eskilstuna, med 3-0, efter att Loreta Kullashi stått för ett delikat avslut.

Djurgården och Eskilstuna ligger båda i botten av Damallsvenskan och slåss. Därför var söndagens möte på Tele 2 arena en match där viktiga poäng stod på spel. Matchen var även den första för Petronella Ekroth i den blårandiga tröjan sedan hennes återkomst från Juventus.

Eskilstuna tog ledningen i första halvleken, efter ett delikat avslut från Loreta Kullashi. Anfallaren fick bollen utanför straffområdet och lyfte känsligt bollen över Jennifer Pelly i Djurgårds-målet och skickade upp bollen i krysset.

2-0 kom direkt efter halvtid när Fanny Andersson spelade in bollen till Felicia Karlsson. Karlsson drog till direkt i straffområdet och hittade luckan i bortre hörnet. Kaisa Collin fastställde slutresultatet fem minuter från slutet när hon blev fri efter en kontring och placerade in slutresultatet.

Poängen gör att Eskilstuna går om Djurgården nära botten av tabellen och nu ligger åtta med elva poäng. Djurgården ligger nia med nio poäng efter nio omgångar, men laget har fem poäng till godo på Limhamn/Bunkeflo, som ligger på nedflyttningsplats.

Publicerad 2019-07-28 kl 20:26