TV: Djurgårdens kollaps - tappade tremålsledning efter drömfrispark

Damallsvenskan

3-0 efter 36 minuters spel och ett spektakulärt frisparksmål från Djurgården.
Men i andra halvlek stod gästande Kristianstad DFF för en stark upphämtning fram till 3-3.

Se höjdpunkterna i spelaren.

Djurgården har blandat och gett i inledningen av damallsvenskan men under lördagen skulle laget visa sig starka - i alla fall till en början.

Ledningsmålet kom redan efter tolv minuter spel. En riktig pärla. På en frispark långt utanför straffområdet tog försvararen ett skott som seglade in rakt i krysset bakom Kristianstads Brett Maron i målet.

2-0 kom drygt 20 minuter senare genom Camilla Huseby där Tilde Lindwall forcerade in 3-0 bara två minuter senare. Kort därefter reducerade gästerna genom Mia Carlsson. Och mer skulle komma.

Med drygt 20 minuter kvar av matchen hittade gästerna fram till en ytterligare reducering när Svava Gudmundsdottir sköt in 3-2. Ännu bättre skulle det bli för Kristianstads del.

För i den 74:e matchminuten forcerade gästernas Amanda Edgren in kvitteringen och 3-3.

En riktig kollaps från Djurgården som i och med resultatet placerar sig på nionde plats samtidigt som Kristianstad klättrar till en sjätteplats.

Djurgården: Persson - Huseby, Bloznalis, Arnadottir, Lång - Schough, Diaz, Bilk, Boakye - Motlhalo, Lindwall.

Kristianstad: Maron - Rybrink, Carlsson, Harrysson - Edgren, Hagman, Summanen, Åsland, Rantala - Nilsson, Gudmundsdottir.

Publicerad 2020-07-25 kl 17:45