TV: Dubbla självmål när Häcken tog övertygande seger

Damallsvenskan

Dubbla självmål och total kontroll.
BK Häcken hade inga problem att städa av Eskilstuna, och vinna med (3-0)

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Sportbladet Play.

De nyblivna cupmästarna BK Häcken fick en smakstart på hemmamötet med Eskilstuna. Tre minuter tog det - sedan hade laget tagit ledningen. Anfallaren Stina Blackstenius kom runt på kanten och slog ett inlägg. Lite turligt styrdes bollen på en Eskilstuna-försvarare, och in i mål.

Häcken dominerade matchen, utan att skapa speciellt mycket framåt. 1-0 stod sig halvleken ut.

Bara minuter in i andra kunde Johanna Rytting Kaneryd placera in 2-0. Eskilstunas chans till poäng skulle definitivt krossas i den 63:e minuten. Och återigen var det genom ett självmål, där bortaförsvararen Vaila Barsley var sist på bollen.

Matchen slutade 3-0.

I och med segern gick Häcken upp på andra plats, två poäng bakom Rosengård. Dock har Malmö-laget en match mindre spelad då de möter Piteå på söndagseftermiddagen.