TV: Efter flygstrejken - seger för regerande mästaren Piteå

Flygstrejken är över.
På torsdagen spelades så mötet mellan Piteå och Limhamn.
Det slutade med seger för den regerande mästarklubben.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

För lite mer än två veckor sedan avslutades den sju dagar långa SAS-strejk som drabbat över 300 000 resenärer samt ett damallsvenskt möte, matchen mellan Piteå och Limhamn Bunkeflo. Mötet fick skjutas upp i slutet av april, till följd av strejken.

Under kvällen var det dags för drabbningen som skulle avrunda damallsvenskans sjunde omgång innan det stundande världsmästerskapet i Frankrike.

I början av matchen var det hemmalaget som, inte helt oväntat, började bäst där deras aggressiva presspel störde gästerna vilket också resulterade i en rad farliga målchanser. Självförtroendet, eller snarare avsaknaden av det, lyste med sin frånvaro för Limhamn Bunkeflo som, gång efter annan spelade bort bollen till hemmalagets favör.

Det var då blixten slog ned.

Från ingenstans tog bortalaget vara på ett slarvigt bolltapp och spelade ut bollen till Sophie Sundqvist som, på sant målskyttsmaner, sköt in ledningsmålet. Efter det mycket oväntade öppningsmålet från gästernas sida såg man mer solida ut men målchanserna för Piteå saknades inte. Till hemmapublikens stora glädje kom till slut kvitteringen i matchens 43:e minut efter att Fernanda Da Silva skjutit in bollen från nära håll. Ett mål som föranleddes av en fin framspelning signerad Madelen Janogy.

I matchens andra halvlek radade återigen hemmalaget Piteå upp flertalet chanser varav en resulterade i nätrassel efter 68 spelade minuter. En oerhört märklig hörna ställde det försvarande bortalaget helt då bollen slumpmässigt studsade på rödklädd hemmaspelare och gick in i mål. Trots ett stort övertag för hemmalaget slutade mötet mot Limhamn Bunkeflo med uddamålsseger 2-1.

Publicerad 2019-05-23 kl 21:10