TV: Eskilstuna slog blekt Hammarby - Bajen utan ett enda avslut

Damallsvenskan

Eskilstuna repade sig efter 9-0-förlusten senast.
Mot Hammarby segrade man med 1-0 efter att inte ha släppt till ett enda avslut för gästerna.

Eskilstuna hade tre raka förluster inför mötet med Hammarby under söndagen. Senast blev det förnedrande 0-9 borta mot Rosengård. Då skulle hemmalaget repa nytt mod och vinna med 1-0 - en seger som det aldrig var något snack om.

Eskilstuna satte fart framåt redan från start och Mimmi Larsson hade två tidiga chanser att spräcka nollan. Felicia Karlsson fick sedan ett kanonläge efter 20 minuter men med halva målet öppet prickade hon stolpen.

Istället kom målet i den 38:e minuten, när Petra Johansson stormade fram på vänsterkanten. Från snäv vinkel avslutade Johansson lågt och hittade det bortre hörnet fram till 1-0.

I den andra halvleken på Tunavallen hände inte mycket. Inget av lagen mäktade med ett avslut och Eskilstuna gjorde matchens enda mål. Hammarby fick inte iväg ett enda avslut på hela matchen och förlorade sin andra raka match.

För Eskilstuna var det en mycket skön första segern för säsongen.

Publicerad 2018-05-06 kl 18:10