TV: Eskilstuna till toppen - nytt mål av skyttedrottningen

Damallsvenskan

Ingen i laget vill tala om guld. Men efter 2-0 hemma mot Vittsjö är Eskilstuna hetast i den allsvenska guldjakten. Laget är i topp med fem omgångar kvar.
- Det gäller att vara här och nu, säger veteranen Sara Thunebro.

Sara Thunebro låg bakom mycket av Eskilstunas offensiva spel från sin vänsterkant. Bland annat slog hon inlägget som resulterade i 1-0. Gaelle Enganamouit gjorde målet, hennes 14:e i serien. Kamerunskan passade till Olivia Schoughs 2-0 i andra halvlek.

Med segern är Eskilstuna två poäng före mästarlaget Rosengård.

Men guldsnack i smedstaden? Icke.

- Varje match är tuff, det visar den här, säger Sara Thunebro till TV4.

I den tredje tilläggsminuten slog Amanda Berglund till, vilket gav 1—1 för Umeå hemma mot Göteborg. Sara Lindén gav Göteborg ledningen i den 56:e minuten. Amanda Berglund blev inbytt i den 78:e och hann ge Umeå en poäng med matchens sista spark.

AIK började hoppas på sin första seger i serien efter att Filippa Angeldals ledningsmål i 38:e minuten stått sig en bra bit in i andra halvlek, Men i 67:e minuten nickade Emelie Löfgren in 1—1 på frispark och sedan tog hemmalaget över. Pauline Hammarlund fyllde på med två mål, delar med 14 mål ledningen i skytteligan med Gaelle Enangamouit, och Nina Jakobsson satte 3—0. Med 4—1-segern klev Piteå upp till tredje plats i den haltande tabellen.

Publicerad 2015-09-06 kl 19:22