TV: Göteborg fortsatt femma efter segern mot Kristianstad - Engman tvåmålsskytt

Damallsvenskan

Stortalangen Adelina Engman blev stor matchhjälte när Göteborg besegrade Kristianstad under torsdagskvällen.
- Det kändes jättebra och skönt för egen del att det lossnade, säger hon till Expressen.

Publiken på Valhalla fick trots flera kvalificerade målchanser inte se några mål i den första halvleken.

Samtliga mål i matchen skulle i stället komma efter paus. Det var Danielle Van de Donk som öppnade målskyttet när hon satte sitt första ligamål för Göteborg i den 50:e minuten.

När knappt 20 minuter återstod såg Adelina Engman till att även hon göra sitt första liga den när hon ökade på till 2-0 för hemmalaget.

- Det har varit lite jobbigt att man som offensiv spelare inte har fått det att lossna. Det är liksom min uppgift. Därför är det skönt för egen del att det lossnade, säger hon till Expressen.

När hon väl gjort sitt första mål passade 20-årigen på att göra ännu ett när hon i den 86:e minuten skrev slutresultatet till 3-0 med sitt andra mål för kvällen.

I och med seger ligger Göteborg med sina 21 poäng på en femte plats i tabellen.

Kristianstad ligger i sin tur på en sjunde plats med 16 poäng på kontot.

Publicerad 2015-08-06 kl 22:35