TV: Karlenäs hjälte för Piteå - sänkte Linköping efter dubbla mål och jättetavla

Damallsvenskan

Piteå var i kväll pressat att vinna för att behålla sin serieledning.
Då slog Julia Karlenäs till med två mål för Piteå - och Linköping-målvakten stod för en jättetavla när Piteå vann med 4-2.

Se 4-2-målet i spelaren ovan.

Piteå hade i kväll en serieledning att försvara i toppmötet med Linköping i Norrland. Då blev det en svängig historia med hela sex mål på LF Arena.

Piteå fick redan i den sjätte minuten en drömstart, då Nina Jakobsson höll sig framme i straffområdet och nickade in bollen i mål till 1-0. Två minuter senare var det ombytta roller - Lina Hurtig med pannan och 1-1. Därefter presenterade sig Julia Karlenäs för första gången den här kvällen för åskådarna genom att nå högst på hörna till 2-1.

Efter paus kvitterade åter Linköping till 2-2 - men i slutändan ville det sig inte för laget.

Cecilia Edlund tog sig i den 58:e minuten fram längs högerkanten och tog avslut ur snäv vinkel långt ut på kanten, men fick trots det se Linköpings målvaktsdebutant Julia Nyström, 17, fumla in bollen i mål. En tuff debut för 17-åringen, som fick hoppa in i Matilda Haglunds och Stephanie Labbés frånvaro.

När sedan Karlenäs i den 64:e minuten åter nickade in bollen i mål till 4-2, så var matchen över och en ny seger för Piteå säkrad.

Piteå vann med 4-2 och bärgade därmed fjärde raka segern i damallsvenskan, samtidigt som laget är i fortsatt serieledning, tre poäng föra tvåan Rosengård i tabellen. Linköping är kvar på femteplats, åtta poäng bakom Norrlandslaget.

Under söndagen möttes också Eskilstuna och Djurgården. Där lyckades hemmalaget ta tre poäng efter att Mimmi Larsson målat två gånger om innan Dif reducerade genom Mia Jalkerud. Med trettio minuter kvar fastställde dock Julia Tunturi slutresultatet till 3-1 för Eskilstuna.