TV: Kopparbergs/Göteborg hemmaslog Djurgården - går upp i serieledning

Damallsvenskan

Kopparbergs/Göteborg dominerade och besegrade Djurgården med 2-0 under måndagskvällen.
Segern innebär att göteborskorna går upp på förstaplats i damallsvenskan.

Se höjdpunkterna i spelaren.

Kopparbergs/Göteborg fick en drömstart på matchen mot Djurgården. Efter bara två minuter hittade Göteborgs-kaptenen Vilde Böe Risa en omarkerad Julia Roddar med sitt inlägg in i Djurgårdens straffområde, där Roddar enkelt kunde nicka in 1-0 till hemmalaget.

Efter 20 minuter var Göteborg nära att öka på sin ledning. Julia Zigiotti Olme serverade Stina Blackstenius med ett friläge genom en djupledspass, där Blackstenius löpte sig fri från Djurgårds-försvaret, men avslutade precis utanför stolpen.

Göteborg fortsatte dominera i den andra halvleken och efter dryga timmen spelad utökade de sin ledning till 2-0. Zigiotti Olme lyfte in ett inlägg i Djurgårdens straffområde, som Djurgårds-målvakten Katherine Östergaard Larsen klev ut och misslyckades med sin boxning som gick till Roddar – som rullade in sitt andra mål i matchen i öppet mål.

Djurgårdens hetaste chans i matchen kom i slutminuterna när Olivia Schough efter en soloräd på högerkanten friställde inhoppande Hanna Ekengren - som sköt hål i luften.

2-0 höll sig matchen ut, och segern innebär att Göteborg går upp i serieledning i damallsvenskan. Djurgården, å andra sidan, stannar kvar på niondeplats. Härnäst reser Göteborg till Uppsala för att ta sig an nykomlingarna Uppsala IK, medan Djurgården möter Kristianstad hemma på Stockholms Stadion.

Kopparbergs/Göteborg: Falk – Curmark, Kullberg, Kuikka – Koivisto, Böe Risa, Zigiotti Olme, Angedal, Roddar – Blomqvist, Blackstenius.

Djurgården: Östergaard Larsen – Huseby, Bloznalis, Arnardottir, Lång – Walentowisz, Kander, Hvarfner, Boakye – Wilkinson, Motlhalo.