TV: Kopparbergs/Göteborg tappade poäng - Kif Örebro höll tätt på bortaplan

Damallsvenskan

Serieledande Kopparbergs/Göteborg lyckades inte få hål på fyran Kif Örebro. Men inte heller bortalaget lyckades få nätkänning, vilket gjorde att toppmötet slutade 0-0.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

När serieledande Kopparbergs/Göteborg tog emot Kif Örebro på hemmaplan i damallsvenskan fick Emma Berglund göra sin första start för klubben. Berglund återvände till Sverige i somras efter två år i Paris Saint-Germain och startade mot fyran Örebro. Dessvärre fick mittbacken utgå redan i första halvleken med en befarad muskelskada och ersattes av Beata Kollmats.

Hemmalaget inledde annars matchen bäst och hade de bästa chanserna i den första halvleken, där skytteligaledare Rebecka Blomqvist hade två bra chanser. Pauline Hammarlund fick fram bollen till en fri Blomqvist, men Danielle Rice i Örebromålet kom ut och fick skottet på sig. Blomqvist hade ytterligare ett friläge i första halvleken, men lyckades inte få bollen förbi Rice från snäv vinkel.

Örebro spelade upp sig i andra halvleken och skapade ett par heta målchanser. Alldeles i slutet dribblade Heidi Kollanen till sig ett farligt läge och kunde avsluta i straffområdet. Jennifer Falk räddade det avslutet men returen hamnade så när hos inbytte Sara Lilja Vidlund, men Beata Kollmats hann mellan och kunde rensa undan bollen.

Trots bägge lagens försök lyckades inget av lagen att spräcka nollan och toppmötet slutade 0-0. Poängen gör att Kopparbergs/Göteborg fortsatt leder serien, men Rosengård har möjligheten att gå om senare vid seger mot Kungsbacka. Örebro ligger kvar på fjärdeplatsen i tabellen.

Kopparbergs/Göteborg: Falk - Koivisto, Leach, Berglund, Kuikka - Rubensson, Böe Risa, Zigiotti Olme, Roddar - Hammarlund, Blomqvist

Kif Örebro: Rice - Abrahamsson, Kullberg, Regnås - Hellstrom, Summanen, Dahlberg, Rombing, Braffet - Williams, Kollanen