TV: Landekas frisparkskanon snuvade Växjö på seger - räddade kryss för Rosengård

Damallsvenskan

Iva Landeka räddade i kväll kryss för Rosengård.
Hon kvitterade på frispark till 1-1 mot Växjö i damallsvenskan.

Se Landekas frisparksmål i spelaren ovan.

Rosengård klev i kväll in till mötet med Växjö med två raka förluster i damallsvenskan, senast med 2-1 mot Hammarby i Stockholm. Laget behövde därmed en seger för att hänga på Piteå i serieledning, men mäktade inte med att bryta den negativa trenden fullt ut.

Efter en händelsefattig första halvlek, så tog Växjö i den 67:e minuten ledningen i matchen, då Anna Anvegård höll sig framme i straffområdet genom att brösta ner bollen till sig själv och slå till på volley till 1-0. Det stod sig inte särskilt länge.

Iva Landeka kvitterade i den 75:e minuten till 1-1 med en läcker frispark, vilket gav laget ny energi att gå för tre poäng. Rosengård hade flera chanser för tre poäng, men var inte tillräckligt kliniskt på offensiv planhalva och fick nöja sig med delad poäng i Malmö.

Rosengård är därmed kvar som tvåa i serien med en poäng upp till Piteå i serieledning, som har en match mindre spelad. Växjö är sjua i damallsvenskan.

Se Landekas frisparkskanon i spelaren ovan.

Publicerad 2018-07-05 kl 20:18