TV: Målrikt Norrlandsderby i premiären – Piteå tog hem segern

Nykomlingen Umeå mot fjolårssexan Piteå.
Då bjöds det på ett målrikt Norrlandsderby i premiären.
Vilka som tog hem segern? Det gjorde Piteå med 3-2.

Nykomlingen Umeå tog under lördagen emot fjolårets tabellsexa i damallsvenskan – nämligen Piteå. Ett Norrlandsderby direkt med andra ord i den damallsvenska premiären.

Hemmalagets Therese Simonsson hade ett avslut på mål efter elva minuters spel – och minuten därpå skulle första målet för eftermiddagen komma. För Piteå.

Lena Blomkvist hittade in till Nina Jakobsson i straffområdet som från nära håll kunde nicka in 1-0 för gästerna.

Nykomlingen var dock nära att kvittera efter halva första 45 efter ett fint anfall. Jasmin Nejati hittade en fristående Sarah Mellouk i straffområdet. Mellouks avslut? Klockrent i ribban. Nära.

1-1 i paus.

Sju minuter in på den andra halvleken var gästerna väldigt nära att utöka ledningen, men Nina Jakobssons avslut träffade målställningen. Men fler mål skulle komma.

Julia Karlernäs utökade gästernas ledning till 2-0 efter 67 minuters spel innan Therese Simonsson reducerade för hemmalaget åtta minuter därpå. Umeå svarade dock omgående när Fernanda Da Silva klippte till från långt håll in i mål. Vackert.

Umeå gav sig dock inte och med tre minuter kvar reducerade de på nytt. Målskytt? Fanny Hjelm Rönnlund från straffpunkten.

Men närmare än en reducering kom inte Umeå – utan Piteå höll undan och tog därmed damallsvenskans första seger säsongen 2020.

Umeå: Granberg - Nejati, Kullberg, Nyström, Lundström - Dahlkvist, Åberg Zingmark, Hjelm Rönnlund - Lundin, Mellouk, Simonsson

Piteå: Pettersen - Blomkvist, Abrahamsson, Michael, Michie - Johansson, Löfqvist, Karlernäs, Edlund - Jakobsson - Larsson