TV: Mittag hjälte för Rosengård - sänkte Växjö

Damallsvenskan

Anja Mittag frälste Rosengård till seger mot Växjö.
Hon bröt lagets vinstfria trend till 1-0-seger i damallsvenskan.

Rosengård klev in i årets säsong som en av favoriterna till att vinna damallsvenskan. Skånelaget hackade däremot under vårsäsongen och fick inte alltid resultaten med sig. Efter tre raka matcher utan seger i serien, så behövde laget i eftermiddag vända på trenden mot Växjö i Småland.

Efter en relativt händelsefattig första halvlek, där tyska anfallsstjärnan Anja Mittag bland annat brände ett friläge, så blev det mer chansrikt i andra halvlek. Åter var just Mittag i händelsernas centrum med ett avslut, som blev räddat på mållinjen, men till slut fick hon utdelning för alla försök framåt.

Mittag dök i den 56:e minuten upp på ett inspel i straffområdet och stötte från nära håll in bollen i mål till 1-0 för Skånelaget.

Mittags mål visade sig i slutändan vara av extra vikt, då det därefter inte blev några fler mål i matchen. Rosengård bärgade därmed första segern på fyra matcher och klev upp på 23 poäng, vilket innebär andraplats i tabellen, en poäng bakom Piteå i serieledning.