TV: Piteå tog andra raka segern - kvar i serieledning

Damallsvenskan

Piteå toppar fortsatt tabellen i damallsvenskan.
Norrlandslaget slog i kväll Limhamn Bunkeflo med 2-0.

Piteå inledde säsongen på ett imponerande vis, men tappade inför sommaruppehållet fart med tre raka förluster, i sista matchen med 4-1 mot Vittsjö i Norrland. Därefter vände det i omstarten mot Limhamn Bunkeflo med 2-1-seger på hemmaplan och när serien vände i dag med match mot samma motstånd, så blev det åter tre poäng.

Piteå inledde matchen med mest tryck mot mål och fick redan i den 19:e minuten fira matchens första mål på Limhamns IP. Nina Jakobsson nådde högst på ett inlägg långt utifrån och nickade in 1-0 till bortalaget.

Därefter hotade Limhamn genom Anna Welin, som efter fint förarbete av Rakel Hönnudóttir, fick yta framför mål, men sköt högt över den gången. Det straffade sig i andra halvlek, då Ellen Löfqvist tog vara på ett inspel från nära håll och tryckte in 2-0 för bortalagets räkning.

Piteå kontrollerade därefter matchen och fick fira andra raka segern i damallsvenskan. Det innebär att laget är kvar i serieledning med två poäng ner till Kopparbergs/Göteborg på andraplats i serien. Limhamn Bunkeflo är nia i damallsvenskan.