TV: Piteå vinnare i guldstriden - Rosengård och Göteborg tappade poäng

Damallsvenskan

Piteå blev damallsvenskans stora vinnare under söndagen.
Laget slog Eskilstuna med 2-0 samtidigt som konkurrenterna Kopparbergs/Göteborg tappade poäng och Rosengård föll.

Se höjdpunkterna från Linköpings seger mot Rosengård i spelaren ovan.

Kristianstad gjorde sitt under lördagen och slog IFK Kalmar med 4-0. Under söndagen skulle toppkonkurrenterna Kopparbergs/Göteborg, Rosengård och Piteå ge sitt svar.

Piteå tog en 2-0-seger på hemmaplan mot Eskilstuna. Andrea Norheim och Julia Karlernäs stod för målen. Laget skulle också bli den stora vinnaren under söndagen.

Rosengård åkte nämligen på en förlust mot den regerande mästaren Linköping. Sanne Troelsgaard gav Rosengård ledningen med ett vackert skott i den första halvleken, men i den andra vände det. Kosovare Asllani kvitterade i den 63:e minuten och Filippa Angeldal stötte in avgörande 2-1 sju minuter senare.

Även Kopparbergs/Göteborg, serieledare inför omgången, skulle tappa poäng. Laget startade dock mycket bra och ledde med 2-0 mot Vittsjö efter en dryg kvart efter mål av Rebecka Blomqvist och Elin Rubensson.

Ett självmål efter timmens spel väckte dock hoppet för bortalaget. Och långt in på tilläggstiden, i den fjärde av fyra stopptidsminuter, skulle Vittsjö också kvittera. Sofie Junge Pedersen glömdes bort i straffområdet och kunde peta in 2-2.

Efter söndagens resultat är fyra poäng inom fyra poäng i toppen av damallsvenskan. Piteå leder på 36 poäng och Göteborg skuggar på 35. Bakom finns Rosengård på 33 poäng och Kristianstad har 32 när fem matcher nu återstår av serien.