TV: Rosengård avfärdade Djurgården - vann klart med 3-0

Poängtapp mot Djurgården på bortaplan.
På hemmaplan tog skåningarna revansch.
Resultatet? Det skrevs till 3-0.
- Vi är otroligt bra sista 30, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall.

Vårmötet mellan Rosengård och Djurgården slutade oavgjort. Sedan dess har Djurgården klättrat i tabellen och spelat bort sig från bottenstriden. I dag, söndag, var det dags för returmötet mellan de båda lagen.

Rosengård ägde bollen under hela den första halvleken och var det enda laget som vaskade fram chanser innan domaren blåste av första akten. Men trots hemmalagets chanser var det 0-0 i paus.

Närmast att näta under första 45 var danskan Sanne Troelsgaard som avlossade ett skott utifrån. Skottet? Det tog stenhårt i ribbans underkant och ut.

Rosengård och Anna Anvegård gjorde till slut det förlösande 1-0-målet precis i början av den andra halvleken. Anvegård snappade upp en retur nära mål och hemmalaget fylldes med luft igen.

Blott nio minuter efter ledningsmålet utökade Rosengård sin ledning till 2-0 genom Mimmi Larssons ersättare för dagen, Anam Imo, som därmed fick revansch på alla chanser hon missade under den första halvleken.

I slutskedet kunde Rosengårds mittback Glodis Perla Viggosdottir nicka in slutresultatet till 3-0.

- Vi pratade om detaljer i halvtid och vi är otroligt bra sista 30 och vi stressar inte upp oss, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall.

Härnäst ställs skåningarna mot Örebro på bortaplan.

- Det blir speciellt då vi fullständigt demolerade Örebro i första halvlek när vi möttes på hemmaplan. Det är säkert den halvleken som Örebro vill ta mest revansch för i år. Det är viktigt att vi går in med en ödmjukhet.

Djurgården ställs härnäst mot Kopparbergs/Göteborg på hemmaplan.