TV: Rosengård cupmästare - slog Linköping för andra året i rad

Damallsvenskan

Rosengård slog Linköping i svenska cupens final - precis som förra året.
Danskan Sanne Troelsgaard blev hjälte med matchens enda mål.
- En fantastisk fullträff, säger Troelsgaard till TV4 Sport.

Det var damallsvenskans etta och tvåa som möttes i Linköping när svenska cupen avgjordes. Linköping mot Rosengård - för tredje året i rad. Förra cupfinalen vann Rosengård och året dessförinnan var det Linköping som blev mästare.

Och under söndagen skulle skånskorna ta en ny triumf.

Det var en chansfattig första halvlek och båda lagen hade svårt att skapa riktigt farliga chanser. I pausvilan var ställningen också 0-0.

Den andra halvleken blev desto chansrikare. Erin McLeod räddade snyggt Anja Mittags avslut i den 57:e minuten. Men tre minuter senare kom målet. Sanne Troelsgaard avslutade snyggt ett vackert anfall av Rosengård fram till 1-0.

Målet blev matchens enda och FC Rosengård kunde hålla undan till en seger. Laget är alltså mästare i svenska cupen för andra året i rad.

- Det är skönt att ha vunnit en titel, säger Caroline Seger.

- Jag tycker att vi växlar upp i andra halvlek och blir bättre.

Lagens startelvor:

Linköping: Andersson - Oskarsson, Kildemoes, Arnth, Andersson - Almqvist, Neto, Asllani - Minde, Baunsic, Hurtig.

Rosengård: McLeod - Nilsson, Asante, Viggosdottir, Riley - Hellstrom, Seger, Wieder - Masar, Mittag, Troelsgaard.

Publicerad 2017-08-27 kl 19:35