TV: Sanslösa överkörningen - Rosengård vann med 9-1 (!) mot nykomling

Uppsala tog ledningen.
Sedan vände Rosengård - och vann med hela 9-1.

Se målen i spelaren ovan.

Under fredagen ställdes topplaget Rosengård mot nykomlingen Uppsala och det blev en makalös storseger för skåningarna.

Men Uppsala öppnade starkast och tog ledningen efter sex minuter genom Beata Olsson.

Sedan handlade allt om Rosengård. Precis allt.

I den 24:e minuten kvitterade Jelena Cankovic och hon gjorde sedan 2-1 tre minuter senare. Före halvtid hann även Sofie Svava och Anna Anvegård göra varsitt mål - och Mimmi Larsson hittade nätet två gånger före paus.

6-1 i halvtid, men det slutade inte där.

I den andra halvleken gjorde Anna Anvegård sitt andra mål i matchen, Hanna Bennison svarade för en fullträff och Jelena Cankovic fullbordade ett hattrick. Matchen slutade 9-1.

Resultatet innebär att Rosengård går upp i serieledning på 22 poäng, bakom skuggar närmast Kopparbergs/Göteborg, som har en match mindre spelad, på 20 poäng. Uppsala å sin sida är tabellsexa på tio poäng. Både Rosengård och Uppsala har spelat nio matcher i årets damallsvenska.