Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DAMALLSVENSKAN

TV: Schelin: "Valde bort Göteborg på fotbollsmässiga grunder"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Anledningen till att Lotta Schelin valde FC Rosengård före Göteborg?
- Det som har varit problematiskt har varit på fotbollsmässiga grunder, säger Schelin.

På en presskonferens i dag presenterades Lotta Schelin för FC Rosengård. Anfallsstjärnan har skrivit på ett kontrakt fram till 2018.

Att Göteborg aldrig riktigt var aktuellt beror helt enkelt på det sportsliga läget. För Fotbollskanalen berättar Schelin att den gamla klubb inte matchar hennes ambitionsnivå.

- Jag var väldigt tidigt öppen med Göteborg. Det som har varit problematiskt har varit på fotbollsmässiga grunder. De spelar inte i Champions League och är inte ett topplag för stunden. Utifrån det har Rosengård varit ett perfekt alternativ för mig. Det är en klubb med ambitioner som vill mycket och jag vill mycket, säger Schelin.

Runt hörnet väntar OS i Rio för det svenska damlandslaget. Schelin, som haft en lång säsong med klubblaget Lyon, lär vara given när Pia Sundhage tar ut startelvan.

- Min dagsform känns ganska bra. Jag är i slutet av säsongen och det känns väl överlag så där. Men den känns ändå under kontroll. Sista två månaderna har varit bra, fantastiska upplevelser i Lyon. Nu handlar det om att ta semester, ladda om och komma i bra form till OS.

Med Schelins ankomst till Rosengård hårdnar konkurrensen hos Malmö-klubben. Det är inget som oroar nyförvärvet.

- Det är som alltid tuff konkurrens. Den har jag jobbat med och varit i åtta år i både landslaget och Lyon. Det är ingenting som hindrar. Handlar om att hitta sin bästa form och jobba för laget, så är jag helt övertygad om att jag kommer kunna bidra på alla sätt.

Se hela intervjun med Schelin i spelaren ovan.

Publicerad 2016-06-08 kl 11:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons