TV: Sent avgörande när Hammarby tog tung derbyseger

Djurgården åkte på årets andra derbyförlust när de föll mot Hammarby.
Emma Jansson blev stor Hammarby-hjälte när hon satte 3-2 i slutminuterna.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan. Bilder från Sportbladet Play.

Hammarby tog emot Djurgården i säsongens tredje Stockholmsderby under lördagen, där viktiga poäng stod på spel för båda lagen för att lyfta från bottenstriden.

Hemmalaget fick en drömstart på matchen när Emilia Larsson prickade pannan på Madelen Janogy med en frispark från höger redan efter sju minuter.

Gästerna kvitterade dock bara minuten senare när Elizabeth Addo tryckte bollen i nät från sin högerinnerposition i straffområdet.

Hammarby återtog ledningen tidigt i andra halvlek när Frida Thörnqvist fälldes i straffområdet och Emma Jansson var säker från straffpunkten.

Djurgården replikerade på nytt genom Hayley Dowd, som dunkade in 2-2 från nära håll efter en hörna med knappa kvarten kvar.

Det sista ordet skulle dock Hammarby få när Emma Jansson stötte in 3-2 på volley efter ett vänsterinlägg i den 82:a minuten.

Djurgårdens kvitteringsjakt var förgäves och de ligger därmed kvar på tre poäng som nästjumbo i damallsvenskan. De har också förlorat båda sina ligaderbyn i år, då det blev en 1-2-förlust mot AIK tidigare.

Hammarby klättrar hela vägen upp till en femteplats i den haltande tabellen tack vare derbysegern på Hammarby IP.