TV: Utlands succéinhopp sänkte Djurgården

Damallsvenskan

Lisa-Marie Utland sänkte på en minut Djurgården.
Rosengård-anfallaren hoppade in och gjorde dubbla mål till 3-0.

Se Utlands dubbla mål i spelaren ovan.

Rosengård kryssade senast mot Vittsjö och jagade under måndagskvällen tre poäng mot Djurgården för att utökad serieledning i damallsvenskan. Inför matchen ledde Rosengård med bättre målskillnad än Linköping och Vittsjö och hade nu chans på trepoängsledning. Så blev det också - efter tre nickmål.

Rosengård tog strax före halvtid ledningen i matchen efter att Anam Imo, helt ren i straffområdet, nickade in sitt andra mål för säsongen i damallsvenskan. Därefter avgjorde laget, inom loppet av en minut, matchen i andra halvlek.

Norska anfallaren Lisa-Marie Utland, som hoppade in i den 61:a minuten, nickade först in 2-0 i den 68:e minuten på hörna och utökade sedan en minut senare till 3-0 med en ny nick i mål efter inlägg av Sofie Svava från vänsterkanten. Utland kunde därmed summera ett fint inhopp och är nu noterad för nio fullträffar den här säsongen.

Rosengård höll samtidigt undan och vann matchen med 3-0. Därmed är Skånelaget fortsatt i serieledning med tre poäng ner till Linköping och Vittsjö, medan Djurgården är placerat på tiondeplats i damallsvenskan.