Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Utländska klubbar vill köpa Göteborg FC: "Kul med ett så stort intresse"

Damallsvenskan

Göteborg FC satsar vidare.
Då har utländska klubbar hört av sig.
- Men vi kan ju inte sälja den, säger Peter Bronsman till GT.

Foto: Bildbyrån.

I början på veckan kom nyheten om att Göteborg FC skulle lägga ner sin elitverksamhet. Det väckte då starka reaktioner, men två dygn senare kom en helvändning då klubben meddelade att man kommer att fortsätta satsningen.

Detta är något som utländska klubbar att höra av sig.

- Det är många klubbar som hört av sig, en del stora också. Även många klubbar från utlandet, men vi kan ju inte sälja den, men så är det inte utomlands. De vet inte hur det funkar här (med medlemsägda föreningar). Men det är kul med ett så stort intresse, säger klubbens ordförande Peter Bronsman till GT.

Att de jobbar hårt för ett samarbete med en herrförening är ingen hemlighet. Något som är nödvändigt för att kunna konkurrera i Champions League, menar Bronsman.

Annons

- Idrott går i slutändan ut på att vinna och som det är nu kan vi inte ge tjejerna rätt förutsättningar för att ta nästa steg. Vi har klarat av del ett, att vinna SM-guld, och nu är det dags att lämna över det, säger ordföranden.

Vilken klubb det blir är ännu inte klart, och Bronsman vill inte bekräfta något för tidningen. Men det har ryktats om både IFK Göteborg och BK Häcken. Ett besked om framtiden "kommer i närtid", menar Bronsman.

Publicerad 2021-01-03 kl 15:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto