Viens hattrickhjälte när Kristianstad krossade Kif Örebro

Damallsvenskan

Evelyne Viens slog till med ett hattrick när Kristianstads DFF krossade Kif Örebro med 4-0.
Kanadensiskan är nu noterad för fyra mål på tre framträdanden i årets damallsvenska.

Evelyne Viens är en av favoriterna till att ta hem skytteligan i damallsvenskan. Under söndagen visade hon varför, då hon stod för ett hattrick när Kristianstad krossade Kif Örebro på bortaplan med 4-0.

Efter att Emma Petrovic gett gästerna ledningen i den nionde minuten svarade Viens för två mål innan halvtid, i den 26:e och 38:e minuten. Åtta minuter in i den andra halvleken fastställde hon sitt hattrick när hon spikade slutresultatet 4-0 i den 53:e minuten. Det innebär att kanadensiskan stor noterad för fyra mål på tre framträdanden.

Kristianstads seger innebär att Skånelaget placerar sig på fjärde plats efter tre spelade omgångar med sex poäng inspelat. Kif Örebro, i sin tur, placerar sig på nionde plats med tre poäng inspelat.

På annat håll i damallsvenskan blev det oavgjort mellan nykomlingarna IK Uppsala och IFK Norrköping (2-2), vilket innebär att de sistnämnda fortfarande är obesegrade och placerar sig på tredje plats. Mellan Piteå IF och Linköpings FC blev det mållöst och mellan IFK Kalmar och IF Brommapojkarna skrevs slutresultatet till 1-1.