Vittsjö stormar vidare – Rantala sänkte Djurgården

Damallsvenskan

Vittsjö avslutade vårsäsongen på bästa tänkbara sätt.
Söndagens match mot Djurgården vanns med 5-1 efter ett hattrick av Jutta Rantala.

Vittsjö kom till söndagens match mot Djurgården stärkta efter storsegern mot Kristianstad den senaste omgången och Ulf Kristianssons lag satte full fart direkt u matchupptakten.

Redan i den sjunde minuten servade Jutta Rantala in ett inlägg efter en hörna. Bollen såg ut att gå förbi alla spelare, men singlade ner i burgaveln bakom en ställd Elvira Björklund i Djurgårdens mål. Men Rantala var långt ifrån färdig där.

Fyra minuter senare kom finländskan rättvänd framför bortalagets backlinje. Därifrån pricksköt 23-åringen in sitt och Vittsjös andra mål i matchen, ett mål som innebar en enorm uppförsbacke för ett formsvagt Djurgården.

En uppförsbacke som skulle bli ännu brantare precis innan halvtidsvilan.

Jutta Rantalas julafton fortsatte när hon tog med sig bollen utanför straffområdet och testade skott med vänsterfoten. Bollen susade upp i det högra krysset och Rantala kunde med andra ord fira ett tvättäkta hattrick under den första halvleken. Ett mål som innebar Rantalas åttonde för säsongen.

I den andra halvleken fyllde hemmalagets Sarah Stratigakis på med 4-0 efter en timmes spel och på tilläggstid rullade Vittsjös Kayla Adamed in 5-0 med en behärskad bredsida, innan gästernas Lova Lundin fastställde slutresultatet 5-1 genom ett tröstmål i matchens slutskede.

Resultatet innebär att Vittsjö endast är en poäng bakom Kristianstad på sjätte plats i tabellen. Djurgården har alltjämt tre poäng ner till Örebro på den negativa kvalplatsen.

Vittsjö: Burdett – Klinga, Lynn, Lind, Grant – Ekengren, Persson, Stratigakis, Rantala – Sällström, Markstedt.

Djurgården: Björklund – Bergström, Plan, Kullberg, Karlsen, Hed – Lindwall, Lilja, Almqvist, Johansson, Dowd.