Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Allsvenska lag uppvaktade Johnsson i FCK: "Vill helst vara ute lite längre"

Superliga

KÖPENHAMN. Karl-Johan Johnsson har fått chansen i FC Köpenhamn igen, samtidigt som de värvat en till målvakt.
Trots konkurrensen tror 32-åringen på en fortsättning i FCK.
- Det är något som ska locka för att man verkligen ska sticka härifrån, säger Johnsson till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Mathew Ryan och Karl-Johan Johnsson.

"Kalle" Johnssons tre år i den danska huvudstaden har innehållit både högt och lågt. En fin debutsäsong i klubben kröntes med en fenomenal insats när FC Köpenhamn pressade Manchester United till en förlängning i Europa League sommaren 2020.  

Men i början av förra året tappade Johnsson sin ordinarie plats till Sten Grytebust. Några månader senare värvade FCK den nio år yngre Kamil Grabara från Liverpools organisation, och hallänningen fick fortsätta nöta bänk.  

Den gångna säsongen spelade Johnsson bara fyra matcher i Europa Conference League och danska cupen. Ingen i den inhemska ligan som FCK tog hem för första gången på tre år, och under tiden tappade han sin landslagsplats också. 

ANNONS

- Ja det är klart det är tufft, man vill alltid spela. Samtidigt gjorde vi en väldigt bra säsong och vi vann ligan. På så sätt är det roligt att vara med i ett topplag istället för att sitta på bänken i ett bottenlag, man får försöka se det så. Det är klart man saknar lite matcher, annars tycker jag ändå att det var okej, säger Karl-Johan Johnsson till Fotbollskanalen. 

Det var inte lockande att dra då?  
- Det är många som säger "fan, du måste sticka", men jag har familj att tänka på. Målvakt är speciellt också. Det ska passa nu för att jag bara ska kunna "dra". Jag tänkte att jag bara skulle kriga på och vara redo när chansen kom, så det var inte riktigt tanken. Sedan är klart att det fanns lite intresse, men inget som mynnade ut i något heller.  

Har det funnits intresse från allsvenskan?  

ANNONS
- Det har väl funnits lite ja. Jag vill helst vara ute lite längre, om det går, så får vi se vad som händer sedan. 

Superligaen anno 2022/23 är igång, och redan i den andra matchen fick Johnsson hoppa in sedan Grabara fått en ansiktsfraktur som kommer hålla honom borta en bit in på hösten. Svensken har sedan startat när FC Köpenhamn förlorat mot Viborg (2-4) och vunnit derbyt mot Brøndby med 4-1.  

Men i tisdags köpte FCK den tidigare Brightonmålvakten Mathew Ryan för fem miljoner kronor från Real Sociedad. Johnsson riskerar därmed en ny bänkplats, även om han kände på sig att ett nyförvärv skulle komma efter Grabaras skada.  

- Det är klart att man gärna vill spela. Men man får jobba på så får vi se vem de väljer, säger Johnsson. 

Du låter ganska rotad i klubben?  
- Jo, det är klart. Mina söner går i skola och förskola här och vi trivs bra i staden. Nära hem, det är så mycket som passar. En fantastiskt fin klubb att vara i. Det är något som ska locka för att man verkligen ska sticka härifrån. Men det är klart, man vill gärna få lite speltid också. Man saknar att spela matcher kontinuerligt, absolut.  

ANNONS

Vad tror du om resten av månaden, blir du kvar?  
- Ja, det tror jag nog. Som det ser ut nu tror jag inte att de vill släppa mig heller med Kamil borta. Jag vet inte om de har någon backup-plan för mig också om jag skulle vilja sticka. Det får vi se i så fall, men som det ser ut nu tror jag att det blir att jag stannar. 

Det danska övergångsfönstret stänger den 31 augusti medan allsvenskans håller öppet till midnatt, i dag torsdag. Kalle Johnssons kontrakt med FCK sträcker sig till den sista juni 2023.  

Publicerad 2022-08-11 kl 12:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto