Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Amoos succé - matchhjälte med första målet för FCK

Superliga

Akinkunmi Amoo blev hjälte för FC Köpenhamn.
Nigerianen blev ensam målskytt i mötet med FC Nordsjälland.
Det är hans första mål sedan flytten till Danmark.

Foto: TT

I januari stod det klart att Akinkunmi Amoo lämnade allsvenskan och Hammarby, för spel i FC Köpenhamn. Han har dock inte haft helt lätt att få speltid i sin nya klubb och lämnades utanför den trupp som togs ut till Europa-spelet.

Men när laget i dag tog emot FC Nordsjälland fick han chansen från start. Och det dröjde inte länge innan han visade sig förtjänt. Redan i den sjunde minuten blev 19-åringen nämligen målskytt. Det är Amoos första mål sedan övergången till FCK.

Det skulle också visa sig bli avgörande för matchens utfall. Det tidiga målet blev nämligen det enda i matchen och Amoo fick ta på sig rollen som matchhjälte i segern. Han blev även utsedd till matchens spelare.

ANNONS

Han fick spela en timme, innan han blev utbytt mot den svenske talangen Roony Bardghji. Även svenskbekantingen Isak Bergmann Johanneson, med ett förflutet i IFK Norrköping, blev inbytt i matchens slutskede.

Publicerad 2022-03-20 kl 19:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto