Midtjylland vann stort hemma mot Hobro i danska ligan.
Joel Andersson, med ett förflutet i Häcken, svarade för dubbla framspelningar.

I somras lämnade Joel Andersson Häcken för spel i danska Midtjylland. Där har svensken fått fint förtroende och spelat åtta matcher i ligaspelet.

På lördagen fanns han med från start när Midtjylland tog emot tabelljumbon Hobro på hemmaplan. Andersson spelade till höger på Midtjyllands mittfält och låg bakom en del i offensiv väg.

Midtjylland fick en kanonstart på matchen och ledde med 3-0 redan efter 35 minuters spel. Strax innan halvtid spelade Andersson dessutom fram finländaren Tim Sparv som satte dit 4-0.

I andra halvlek reducerade Hobro två gånger om innan Andersson svarade för assist nummer två i matchen, när han spelade fram anfallaren Paul Onuachu som fastställde slutresultatet till 5-2.

Segern för Midtjylland innebär att man går om FC Köpenhamn i toppen av den danska ligan. FCK har dock samma poäng som Anderssons lag och har en match mindre spelad.