Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Asterhed beskylldes för Bardghjis flytt: "Hela fotbollseuropa kände till honom"

Superliga 2021-11-29 kl 08:30

Robin Asterhed har beskyllts för att ta med sig Roony Bardghji från MFF.
Nu slår klubbens blivande chefsscout tillbaka på uppgifterna.
- När han kom till Malmö tror jag mer eller mindre hela fotbollseuropa kände till honom, säger han till bold.dk.

0:39
Nästa

Avbryt
Försök igen

Roony Bardghji var bara 14 år när han gick från Malmö FF till FC Köpenhamn. Att den svenska storklubben blev av med sin stora talang har skapat irritation i och omkring MFF. Skulden, den låg enligt många på akademitränaren Robin Asterhed. Året innan hade han nämligen gått samma väg, från MFF:s akademi, till FCK:s.

Asterhed beskylldes därför för att ha tagit med sig Bardghji. Men nu slår Värnamos succétränare tillbaka på uppgifterna.

- När han kom till Malmö, så tror jag mer eller mindre hela fotbollseuropa kände till Roony. För vissa Malmö-fans så är det som att jag tipsade FCK om honom, och att de inte kände till honom innan dess. Det kan jag med säkerhet säga att så var inte fallet, säger Asterhed till bold.dk.

ANNONS

Innan Bardghji tog steget från MFF till FCK hade han varit på besök hos Manchester United, han hade blivit inbjuden till Tottenham och Chelsea-scouter hade varit på plats och följde talangen. Att han fick uppmärksamhet utomlands var inget Asterhed låg bakom, menar han.

- Han nämndes säkert i något sammanhang i FCK och då har jag sagt att han är bra, men jag är säker på att det var FCK som kontrollerade det hela.

Samtidigt så kan Asterhed förstå att parallellen dras, om man inte känner till hur bra koll akademiverksamheter faktiskt har på talanger i sin omgivning.

- Jag kom till FCK nio eller tio månader innan Roony, så jag förstår. Men jag tycker det blev tydligt nu nyligen, när Ståle (Solbakken, dåvarande tränare i FCK) berättade att eftersom de hade missat Andreas Schjelderup, så tänkte de inte missa Roony. Då förstår man att mitt inflytande inte är så stort.

ANNONS

Att Asterhed har fått skulden för övergången är inget som egentligen har sagts direkt till honom. Han har istället sett sitt namn nämnas i sammanhanget, framförallt på Twitter.

- Det har skrivits att jag var ”persona non grata” på Stadion, men inget har sagts direkt till mig.

Asterhed har under säsongen varit huvudtränare för Värnamo, som nu är klart för allsvenskan 2022. Efter säsongen återvänder han till Malmö FF som föreningens nya chefsscout. 

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto