Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bendtners flickvän: ”Det var självförsvar”

Eliteserien

Nicklas Bendtner greps av polis efter att ha överfallit en taxichaufför.
Men danskens flickvän, Philine Roepstorff, menar att Bendtner bara skyddade henne.
”Hur många hade inte gjort samma sak för sin flickvän?”, skriver hon på Instagram.

Foto: Bildbyrån

Under natten mot söndag greps Nicklas Bendtner efter att ha överfallit en taxichaufför, vilket taxibolaget också bekräftade. Dansken har nu polisanmälts för händelsen, något hans norska klubb Rosenborg vet om.

"Det var en väldigt knäckt Nicklas Bendtner som själv kontaktade klubben och informerade vad som hänt. Hela söndagen gick åt att inhämta så mycket fakta som möjligt", skrev klubben på sin hemsida.

"Nicklas har varit några dagar i Köpenhamn för rehabilitering efter skada och ska vara tillbaka i Trondheim de första dagarna de här veckan."

Taxibolaget menar att Bendtner överföll chauffören men dansken flickvän, Philine Roepstorff, har en annan historia. Hon menar att det hela inte var så allvarligt som det rapporterats och att Bendtner själv inte inledde bråket som renderade i gripandet.

ANNONS

På sin Instagram skriver Roepstorff:

"Hej alla. Även fast det inte var planen är jag tvungen att förklara några av de saker som hände under natten till söndag. Tidningarna skriver att taxichauffören attackerades av Nicklas, men det är inte exakt vad som hände. Runt klockan två, så ville Nicklas åka hem och sova, medan jag ville stanna kvar lite längre, så vi diskuterade fortfarande detta när vi hoppade in i taxin."

"Resan hem skulle vara väldigt kort för Nicklas men chauffören körde inte i den riktning vi bad honom. Taxametern visade lite mer än 50 danska kronor när vi var missnöjda och vägrade att åka vidare med chauffören. Det fick honom att tappa det. Han gjorde en u-sväng och börjar skrika saker som att vi var gnälliga."

Efter att taxichauffören släppt av Bendtner och Roepstorff ska han ha kastat en flaska mot paret vilket fått Bendtner att reagera.

ANNONS

"Han släpper av oss och springer ut ur bilen och kastar en flaska mot oss. Den träffar inte, men det var nära. Sedan går han mot oss och min man (Bendtner) slår honom en gång och slaget träffar väldigt illa. Det är självklart att man inte ska slåss, men det var inte Nicklas som attackerade någon. Han blev förföljd och försvarade oss."

"Hur många hade inte gjort samma sak för sin flickvän? De kan säga och skriva vad de vill, men att skydda den du älskar när du känner dig hotad är inte fel i mina ögon. Det var en situation mellan hans flickvän och en taxichaufför och det har inte begåtts några dumheter. Det var självförsvar och jag tror att alla andra hade reagerat på samma sätt."

Visa det här inlägget på Instagram

Hej alle. Selv om det egentlig ikke var planen så har jeg brug for lige at forklare nogle ting omkring det der skete natten til søndag…. Aviserne skriver at taxachaufføren blev overfaldet af Nicklas, men det var ikke ligefrem det der skete. Klokken lidt over to ville Nicklas hjem og sove, mens jeg gerne ville blive lidt længere så det diskuterede vi stadig da vi satte os ind i en taxa ved Kongens nytorv. Det skulle være en helt kort tur over til Nicklas, men alligevel kørte chaufføren os to gange i en anden retning end vi bad om. Taxametret viste lidt over 50 kroner da vi i utilfredshed står af ved Nationalbanken og nægter at køre videre med chaufføren. Det får ham til at gå amok. Han laver en U vending og speeder efter os og råber ting som luder og bitch og kælling. Til sidst kører han ind foran os og springer ud af bilen og kaster en flaske imod mig. Den rammer ikke, men det er tæt på. Derefter farer han frem mod os og min mand slår ham en gang og rammer åbenbart meget uheldigt. Selvfølgelig skal man ikke slå, men det var ikke Nicklas der overfaldt nogen. Han blev forfulgt og forsvarede sig selv og mig. Hvor mange ville ikke have gjort det samme for sin kæreste? De kan sige og skrive hvad de vil - men at beskytte den man elsker når man føler sig truet er ikke forkert i mine øjne. Det var en situation mellem et kærestepar og en taxa chauffør - det har ikke været drengestreger eller dumheder - det har været selvforsvar og jeg tror alle andre havde reageret på samme måde.

Ett inlägg delat av P H I L I N E P I (@philineroepstorff)

Publicerad 2018-09-10 kl 18:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto