Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Berättar om Eriksens första ord efter skräckhändelsen: "Vad i helvete hände där?"

Danmark

Christian Eriksen kollapsade på planen - då var Joakim Mæhle först fram.
Nu berättar dansken om mardrömsminuterna.
- Allt blev bara svart, säger Mæhle i DR:s dokumentär "Landslaget bakom kulisserna".

Foto: Bildbyrån

Det var i EM-premiären på Parken mot Finland som Christian Eriksen, 29, plötsligt föll till marken. Den danske storstjärnan hade drabbats av hjärtstopp, varpå hela arenan tystnade i väntan på ett besked om 29-åringens status.

Joakim Mæhle, som till vardags spelar i Atalanta, var först fram till sin lagkamrat. Nu berättar Mæhle om skräckminuterna från händelsen - som han menar kändes som timmar.

- Han (Eriksen) var helt borta i blicken. Då tänkte jag att vi måste ha hjälp direkt. Jag har inte varit i den situationen tidigare men jag har gått en första hjälpen-kurs, så jag försökte få in mina fingrar i munnen på honom så att han inte skulle svälja tungan, säger Joakim Mæhle i DR-dokumentären enligt danska BT.

Annons

Joakim Mæhle trodde först att Christian Eriksen hade snubblat innan han insåg allvaret. Mæhle minns fortfarande känslorna när danska landslagets sjukgymnast sa att Eriksen inte andades.

- När (Morten) Skjoldager sa att han inte andades… Allt blev bara svart, säger en rörd Mæhle.

Atalanta-spelaren, som hyllades för sina insatser under mästerskapet, berättar om Christian Eriksens första ord när han vaknat till.

- När Christian vaknade sa han något i stil med "vad i helvete hände där?". Jag var vansinnigt lättad för jag hade sett kontrasten från att han inte andades till att plötsligt vara sig själv igen.

Christian Eriksen lever nu med en inopererad hjärtstartare. Nyligen bröt 29-åringen sitt kontrakt med Inter och det är fortfarande oklart om den danske stjärnan kommer kunna spela fotboll i framtiden, även om han har kopplats ihop med en flytt till Odense.

Annons
Publicerad 2021-12-27 kl 16:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto