Claesson form håller i sig - slog till igen innan Köpenhamn kollapsade

Superliga

Viktor Claesson gav FC Köpenhamn en drömöppning mot Viborg med sitt tredje mål på lika många matcher.
Sedan föll laget ihop och förlorade med 4-2.

Den regerande danska mästaren FC Köpenhamn hade fått en mixad start på säsongen inför söndagens möte med Viborg. Man förlorade med 1-0 hemma mot AC Horsens i premiärmatchen för drygt två veckor sedan, innan man slog Aalborg BK på bortaplan med 3-1 förra veckan - efter två mål av Viktor Claesson.

Men under söndagen kom nästa dråpslag när det danska huvudstadslaget föll mot Viborg.

Claesson gav FCK en drömöppning på matchen när han gjorde 1-0 redan i den sjunde minuten, men därefter rann det i väg helt. Viborg gjorde 1-1 och 2-1 innan halvtid, och svarade sedan upp med att göra 3-1 tio minuter in i den andra halvleken.

Några minuter efter 3-1-målet fick FCK känning när Pep Biel reducerade till 2-3, men på övertid spikade Christian Sörensen fast slutresultatet 4-2 till Viborg.

Claesson har nu tre mål och en assist på tre matcher i superligan.