Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
DANMARK

Dahlberg uppges ersätta Olsen i FCK: "En väldigt fin klubb"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Hammarbys seger mot Blåvitt i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Pontus Dahlberg pekas ut som Robin Olsens ersättare i FC Köpenhamn.
IFK Göteborg-keepern uppges flytta till den danska klubben nästa sommar.
- FCK är en väldigt fin klubb, säger Dahlberg till Fotbollskanalen.

Det är i det senaste avsnittet av NordicBets podcast "Ljugarbänken" som C Mores expert Erik Edman framför uppgifter om att FC Köpenhamn har riktat in sig på att värva IFK Göteborgs förstemålvakt Pontus Dahlberg till sommaren 2018. I avsnittet benämner också tidigare Helsingborg-spelaren Mattias Lindström den påstådda framtida övergången som "99 procent klar".

- Jag har snackat med en dansk agent som jag har stort förtroende för, och FCK är väldigt suget på Dahlberg. De har redan lovat Robin Olsen att han ska få dra till sommaren och FCK vill låta Dahlberg spela våren ut med IFK Göteborg innan han flyttar till Köpenhamn lagom till att Olsen drar, säger Erik Edman i podcasten.

Köpenhamns plan är att sälja Robin Olsen till sommaren, vilket den svenske landslagsmålvakten själv bekräftat, och nu uppges alltså Blåvitts 18-årige stortalang vara tilltänkt som Olsens ersättare.

När Fotbollskanalen träffade Dahlberg efter onsdagens 2-1-förlust mot Hammarby log han stort när uppgifterna om FCK kom på tal.

- Ja, vad ska jag säga om det? Jag vet inte så mycket. Du får ta det med min agent, säger Dahlberg.

Sedan en tid tillbaka har det varit många rykten runt U21-landslagsmannen och att det finns intresse från klubbar ute i Europa för Dahlberg är ingen hemlighet.

- Det är roligt så klart, men just nu spelar jag i IFK Göteborg. Jag fokuserar på att göra ett hårt jobb här och avsluta säsongen på ett bra sätt. Det är där fokus ligger.

Har du hört något från FCK?
- Det får du ta med min agent, säger Dahlberg och ler återigen.

Vad säger du om FCK, har du någon bild av den klubben?
- Det är klart att det är en väldigt fin klubb, som dominerat i Danmark de senaste åren och spelat ute i Europa. Det är en väldigt fin klubb.
Resonerar du någonting kring vad som vore ett bra "nästa steg" för dig?
- Det är klart man tänker lite på det, men samtidigt får man leva i nuet och ta en match i taget. Annars tror jag det lätt kan springa i väg. Så jag tänker inte så mycket på det. Jag försöker bara bli bättre varje dag.

Om förlusten mot Hammarby säger Dahlberg:

- Surt, så klart. Vi ledde men tappade till förlust.

- Deras första mål är en frispark som jag ska ta alla dagar i veckan, men nu gjorde jag tyvärr inte det. De ställde en gubbe i vägen, jag blev skymd och så duckade han precis när bollen kom. Men den skulle jag ha tagit.

Publicerad 2017-09-21 kl 07:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons