Domarkaos mellan HBK och Bröndby - matchen försenades med nästan en timme

Superliga

ALBUFEIRA. Halmstad och Bröndby var redo för avspark.
Men domarna körde fel och anlände 45 minuter sent till arenan.
- Deras navigeringssystem fungerade inte, säger Brian Horne, som driver Atlantic cup.

0:51

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen mellan Halmstads BK och Bröndby i spelaren ovan.

Det blev en hel del väntan för Halmstad och Bröndby som möttes i Albufeira på måndagen. Matchen skulle ha börjat 15:00. Men så blev det inte.

Den portugisiska domartrion körde nämligen fel och anlände 45 minuter sent till arenan.

- Det är klart att det kan ha påverkat något i förberedelser, men det är inget som vi skyller på. Det var bra att vi fick träna på det också, det kan ju hända i allsvenskan också att matcher skjuts fram, säger Halmstads tränare Magnus Haglund till Fotbollskanalen.

Brian Horne, som driver Atlantic cup, berättar att förseningen berodde på att domarnas navigeringssystem strulade.

Carl Björk startade som anfallare för Bröndby och när Fotbollskanalen frågar om hur han ser på att domarna körde fel och att matchen började 45 minuter sent så har han svårt att hålla sig för skratt.

- Jag lämnar blankt på den, säger han.

Om det blev någon match? Jodå. Det blev det. Och det var Halmstad som fick till matchens första chans när Phil Ofosu-Ayeh drev fram bollen och klippte till strax utanför straffområdet - men Thomas Mikkelsen i Bröndbys mål räddade enkelt.

HBK körde 5-3-2 och hade ganska svårt att skapa bra målchanser. I stället var det Bröndby som var det bättre laget. Och efter 18 minuter kom 1-0.

Den 16-årige talangen Oscar Schwartau kom loss till höger och spelade snyggt fram till Mathias Kvistgaarden som satte bollen i mål.

Bröndby fortsatte att driva på och efter 33 minuter testade Kvistgaarden ett nytt skott, men Malte Påhlsson räddade.

Det stod 1-0 i halvtid. Men matchen slutade 2-0. Det efter att Kvistgaarden gjort sitt andra mål i matchen. Han fick bollen till vänster utanför straffområdet och smekte snyggt upp den i bortre hörnet.

- Vi testade lite nytt nu som vi har gjort en träning med men som vi spelade några matcher med förra året, 5-3-2. Vissa saker var bra och andra saker behöver vi jobba på. Vi vill vara bättre med bollen, säger HBK:s lagkapten Andreas Johansson.

Publicerad 2023-02-06 kl 19:14