Drama i Köpenhamnsderbyt - Bardghji poängräddare för FCK

Superliga

Brøndby gick mot seger i derbyt i Köpenhamn mot FCK.
Då klev svenske Roony Bardghji fram och kvitterade matchen, i minut 98.

Ohi Omoijuanfo såg länge ut att bli stor derbyhjälte för Brøndby med sitt 1-0-mål, men Roony Bardghji ville annat.

Med 20 minuter kvar att spela, i ställningen 1-0 för hemmalaget Brøndby hoppade den 16-årige svensken in, halvtimmen senare kunde han titulera sig poängräddare för sitt FC Köpenhamn i derbyt mot ärkerivalen Brøndby IF.

Kvitteringen föranleddes av att Brøndbys Sigurd Rosted drog på sig sitt andra gula kort och därmed blev utvisad. Han stoppade just Roony Bardghji som var på väg igenom i en kontring för Köpenhamn.

Tre minuter efter utvisningen kombinerade Roony Bardghji med Viktor Claesson. Den förstnämnda vann en nickduell högt upp på plan fram till Claesson som hittade tillbaka till Bardghji som var i det närmaste fri i straffområdet och i det läget gjorde han inga misstag.

Efter matchen fick Bardghji som i år har haft en tuffare tid i FCK med mindre speltid, svara på frågor om hans framtid i den danska klubben.

- Jag vet inte vad som kommer att hända, men jag vill bara spela. Jag är glad över att vara här, men det som händer, det händer, säger han enligt bold.dk.

Han fortsätter:

- Däremot kan jag se mig stanna för att jag trivs här i FC Köpenhamn, men jag vill bara spela.

Roony Bardghji har i år gjort två mål på fem framträdanden i danska superligan. Hans kontrakt med klubben går ut 2023.