Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Efter succéstarten: Gigovic öppnar för att stanna i Danmark

Superliga

Armin Gigovic har fått en mycket fin start på äventyret i danska Odense.
Nu öppnar han för att förlänga kontraktet med klubben.
- Det finns definitivt en möjlighet, säger talangen.

Foto: Bildbyrån

Armin Gigovic.

Klubbdirektören Björn Wesström hade att göra på transferfönstrets sista dag när Odense hade inlett ligan med fyra förluster och ett kryss. Klubben passade på att hämta in Gigovic efter det avbrutna kontraktet med ryska Rostov. Ett avtal som sträcker sig till årsskiftet men som mycket väl kan förlängas.

- Det viktigaste för mig är att göra det bra här och hjälpa laget. Vad som händer i framtiden får jag ta med tiden. Jag ser inte så långt in i framtiden, för jag kan bara påverka saker dag för dag och på träningsplanen, men det är definitivt en möjlighet att jag kan stanna. Vi tar det när tiden är mogen, säger han till Tipsbladet.

ANNONS

Och framtiden har minst sagt förändrats för Gigovic med tanke på kriget i Ukraina. Gigovic har kontrakt med FK Rostov till 2025. Det här är nu andra gången han bryter sitt avtal med den ryska klubben. Det beror bland annat på att han vill skydda de människor som står honom nära.

- Det har faktiskt inte påverkat mig så mycket. Kriget inträffade lite från ingenstans och vi alla blev chockade. Vi tog det lugnt därifrån och när Fifa erbjöd oss utlänningar i Ryssland att byta klubb gick vi för det. Familjen var mycket orolig och det hände mycket i media. Det påverkade mig inte så mycket, så det viktigaste för mig var att jag kände mig trygg och spelade fotboll, säger han till Tipsbladet.

 Vad beror succéstarten i Danmark på då? Jo, en fotboll och liga som helt enkelt tilltalar den förre Helsingborgsspelaren.

ANNONS

- Vi vill spela vacker fotboll med bollen på marken. Jämfört med Sverige går allt snabbare och det är mer fysiskt tufft i duellerna och sånt. Det är en liten skillnad där, men överlag är det en bra klubb och en bra stad, vilket passar mig väldigt bra.

Publicerad 2022-09-29 kl 22:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto