Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ett inhopp på hela säsongen i Danmark för förre Öis-talangen: "Vill ju vara på planen"

Superliga

Mentalt starkare, men med bara elva minuters speltid i bagaget.
Talangen Jens Cajuste har under första säsongen varit långt från speltid i Midtjylland
- Jag vill ju vara på planen, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Inför säsongen 2018 skrev Örgryte kontrakt med mittfältstalangen Jens Cajuste, 19, då 18 år. Kontraktet skrevs över ett år och under vårsäsongen fick Cajuste göra tre superettanmatcher från start för Öis. Han fick också beröm av tränaren Thomas Askebrand.

- Han påminner lite om Diego (Montiel). Härliga tvåfotare, lite kropp som en vajande majskolv, och så helt plötsligt har han gjort två, tre gubbar på bara lite kroppsfinter och goa fötter. Det är för jävla härligt att se. Hade han kunnat addera till det hårda jobbet hade han nog redan spelat mer. Men det börjar komma mer och mer på träningar. Han är dessutom ung så tiden talar för honom, sa Askebrand till GP efter att Cajuste gjort sin första start i superettan.

ANNONS

Men redan i juni valde Cajuste att lämna Göteborg för Danmark och toppklubben Midtjylland.

Väl i Danmark har Cajuste dock fått minimalt med speltid i A-laget som gått som tåget och som ligger tvåa i serien. Då en omgång återstår av grundserien (därefter slutspel) har Cajuste bara fått göra ett inhopp, på elva minuter. Vid sex tillfällen har han fått sitta på bänken. Övrig tid har han fått tillbringa med reservlaget.

- Det är klart att jag är hungrig på att spela, det är det man är ute efter så klart. Men det handlar väldigt mycket om att utvecklas som spelare och det känner jag att jag gör varje dag, säger Cajuste till Fotbollskanalen.

Är du besviken över speltiden?
- Inte besviken, men det är klart att jag brinner för det. Jag vill ju vara på planen. Det är så klart det jag jobbar mot.

Han fortsätter:

ANNONS

- Det har för mig varit mest fokus, som sagt, på att utvecklas som fotbollsspelare. Jag får ju väldigt bra matchträning under träningarna där jag går upp mot Danmarks bästa spelare.

Cajuste själv förklarar att han själv känner att han blivit en bättre fotbollsspelare, bristen på A-lagsfotboll till trots.

- Det har varit väldigt lärorikt, jag har utvecklats väldigt mycket fysiskt och mentalt sedan jag kom hit och jag känner mig bara som en allmänt bättre fotbollsspelare.

På vilket sätt har du utvecklats skulle du säga?
- Den största grejen skulle jag nog säga är fysiskt. Jag har gått upp fem, sex kilo sedan jag kom hit och jag har även vuxit. Dessutom har jag anpassat mig till ett mer aggressivt spel. Det är den stora skillnaden.

Cajuste säger också att det känns tidigt att svara på frågan om det var ett för stort steg att ta redan som 18-åring.

ANNONS

- Det är som med alla grejer när man tar ett steg upp, det tar tid att anpassa sig. Sex, sju månader är förhållandevis ganska kort tid för att kunna värdera något sådant. Framtiden får avgöra det.

Du skrev ett långt kontrakt, fem år, hur trivs du i klubben och i landet?
- Det är bra. Jag trivs väldigt bra med laget, lagkamraterna och det var inte så svårt att komma in i landet, Danmark är ju inte så långt bort.

Och de största skillnaderna fotbollsmässigt?
- Antalet träningar, intensiteten på träningarna – och även resurserna. Det går inte att jämföra riktigt. Midtjylland är en klubb med enorma resurser. Man har tillgång till så mycket mer som man trodde var i en annan värld.

Publicerad 2019-03-13 kl 18:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto