Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fallenius berättar om tuffa tiden: "Ett slag i magen"

Superliga

Bröndbys Oskar Fallenius, 21, kommer från dubbla skador. 
För Fotbollskanalen berättar han om den tuffa tiden, vägen tillbaka och målet att slå sig in i laget.
- Det var ett slag i magen, säger han.

Foto: TT.

- Dagarna inleds med frukost runt 9 och någon timme senare kör vi ett löpnings- eller styrkepass.

Därefter väntar fotbollsträning på eftermiddagen. Oskar Fallenius schema i Bröndby, som gör sig redo för nästa del av säsongen, är fullspäckat efter en period där han mestadels fått tillbringa sin vakna tid bortom gräsmattan.

I somras åkte han nämligen på en rejäl käftsmäll i form av en mystisk skada.

- Jag visste inte var det var. Jag kunde inte löpa på foten, det bara sa stopp. Sedan visade det sig att det var värre än förväntat. Först trodde jag att det var något ledband som rykt, men det var en fraktur som uppstått av en tidigare stressfraktur, säger Fallenius.

Annons

Bakslaget kom minst sagt olägligt för den offensive mittfältaren och operation blev lösningen. Under våren i fjol var han, efter att ha fått knapert med speltid i Bröndby, utlånad till norska IK Start, där fotbollen hade börjat stämma. BP-fostrade Fallenius stod för tre mål och sju framspelningar på tolv matcher.

- Jag spelade varje match och hade en bra poängskörd. Det gick väldigt bra och jag fick speltiden jag behövde. Det var oturligt, säger Fallenius som lämnade BP för Bröndby i januari 2021.

Situationen var svår att hantera.

- Det var ett slag i magen, det blir som att starta om. Jag hade precis flyttat från Köpenhamn och fått min lägenhet i Norge. Det var bara att bita ihop. Det är första skadan jag har haft i karriären, "peppar, peppar, ta i trä", som man säger… Det var inte så mycket att snacka om därefter, eftersom det var ett lån så ville jag komma tillbaka till Bröndby och rehabilitera med fysioterapeuten här.

Annons

Men skavankerna tog inte stopp. När läget ljusnade i oktober åkte han på en muskelfiberskada i låret. Nu har 21-åringen en förhoppning om att han har blivit kvitt motgångarna.

- Sedan vi startat med träningen i år så har det gått jättebra och jag har tränat fullt i en vecka. Jag känner inte av skadorna alls, men jag vågar inte säga någonting för tidigt. Det finns ingen tanke med att jag ska stressa mig fram under försäsongen. Jag tar det lugnt.

Han har fått mer stöd från klubben än han någonsin kunnat önska och siktar på att ta en plats i laget under Jesper Sörensen, som i dagarna presenterades som ny tränare.

- Nu har jag ganska bra känsla i kroppen och det är otroligt skönt att kunna träna. Jag vet att jag var väldigt nära spel i Bröndby före utlåningen. Mitt mål under vårsäsongen är att slå mig in i laget. Jag tycker att jag besitter de kvalitéerna som behövs i form av nyckellösningar och kreativitet.

Annons

Vad kommer att krävas av dig? 
- Framför allt att jag på plan visar att jag hör hemma tillsammans med laget och då ingår relationer, att ta sin chans när man får spela. Förhoppningsvis får jag den speltiden och förtroendet som behövs - och då är det bara upp till mig att ta möjligheten. 

Du funderar inte på ett nytt lån likt i fjol?
- Man vet ju aldrig vad som händer, det visste jag inte för ett år sedan heller. Men mitt mål här och nu är att stanna kvar och kriga för en plats.  

Lockar spel med BP i allsvenskan?
- Haha! Det har jag faktiskt inte tänkt på alls. Vi har precis kommit tillbaka för försäsong och fått en ny tränare och det är mycket som talar för en förändring gentemot tidigare. Målet är att slå igenom här. 

Publicerad 2023-01-17 kl 17:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto